Mexicaanse chili con carne met nacho’s en bosui

Dit gerecht is niet de meest gezonde maaltijd, maar is wel enorm lekker! De combi van gekruid vlees met knapperige nacho’s en een fris lente-uitje is waanzinnig. Heerlijk met een glas rode wijn erbij!

4 personen          Hoofdgerecht         20 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 600 gr half om half gehakt
  • 1 zakje Santa Maria kruidenmix taco 
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 blik kidneybonen (400 gr)
  • 1 blikje mais (150 gr)
  • 1 zak Santa Maria tortilla chips 
  • 1 bosje lente-ui

Voor de dip: 

  • 2 avocado’s 
  • 2 zakjes Santa Maria dipsaus mix guacamole
  • 125 ml zure room

Aan de slag!

Stap 1: Bak het gehakt rul in een hapjespan zonder boter of olie. Voeg de taco kruidenmix toe en schep goed om. Laat ondertussen de mais en kidneybonen uitlekken. Voeg de kidneybonen, tomatenblokjes en mais toe en laat 10 minuten staan op laag vuur. Schep af en toe om. Snij de lente-ui fijn en hou apart. 

Stap 2: Voor de dip meng je het vruchtvlees van de avocado met de dipsaus mix en de zure room. Hou apart. Verkruimel de helft van de nacho chips over de pan en bestrooi de lente-ui er over over. Serveer de pan met nacho’s en de avocado dip apart, en zet de overgebleven chips erbij om eventueel extra te pakken. Disfrute de su comida (eet smakelijk) !

_Foodfact_

Kidneybonen worden ook wel aangeduid als superfood. Ze zitten namelijk barstensvol eiwitten en vezels! Per 100 gram bevat de kidneyboon ruim 23 gram vezels. Wist je dat het Voedingscentrum ons aanraadt om minimaal 30 gram vezels te eten? Met een portie van 100 gram kidneybonen ben je er dus al bijna!

Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!