Spicy garnalen met avocadospread en komkommer

Hou je van een beetje pit? Dan zijn deze spicy garnalen echt iets voor jou! Heerlijk voor bij de borrel of als amuse op tafel. De chilivlokken geven pit, maar door de limoen blijft het een fris hapje. Supersnel en makkelijk te maken!
4 personen Voorgerecht 15 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gr gepelde garnalen
- 1 avocado
- 1 knoflookteen
- 1 limoen
- 1/2 komkommer
- 2 eetl sojasaus
- 2 eetl milde olijfolie
- 1 eetl chilivlokken
- 1 theel gerookt paprikapoeder

Aan de slag!
Stap 1: Marineer de garnalen met een uitgeperste teen knoflook, olijfolie, sojasaus, peper, zout en de helft van de chilivlokken.
Stap 2: Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado en meng met peper, zout en het sap van de limoen. Proef tussendoor of het voldoende op smaak is. Het sap van een halve limoen is vaak al voldoende.
Stap 3: Bak de garnalen in 5 minuten bruin. Snij de komkommer ondertussen in schijfjes. Verdeel de avocadospread over de komkommerschijfjes en top af met de garnalen. Sprenkel de overgebleven chilivlokken erover. Eet smakelijk!
_Foodfact_
Garnalen zijn supergezond! Net als veel soorten vis bevatten ook garnalen veel omega 3, wat goed is voor je hart en bloedvaten. Met 91 kcal en 19 gram eiwitten per 100 gram een echte superfood! Wist je dat veel soorten garnalen geboren worden als mannetjes en naarmate ze ouder worden, ze geleidelijk veranderen in vrouwtjes? Daarnaast zit hun hart niet in de borst, maar in hun hoofd.
Fan van dit gerecht? Misschien vind je deze gerechten ook lekker!